Ons doel

In Nederland staan in miljoenen schuurtjes en op miljoenen zolders allerlei soorten restanten. En tegelijkertijd kopen we alles wat we nodig hebben. Maar wat als je je huis gaat schilderen en vlak voor het werk er op zit ontdek je dat je net een half blik verf tekort komt? Iemand anders in de buurt had na het schilderen in dezelfde kleur misschien juist wel een half blik over. Hoe mooi is het dan als je dat halve blik voor een prikkie kunt overnemen?

In deze tijd dringt het besef steeds meer door dat we afval moeten recyclen, maar als je grondstoffen beter gebruikt scheelt dat al een heleboel afval. Als u een half blik verf heeft staan en een ander kan het gebruiken dan gaat het blik leeg. Zo eindigen niet twee halflege blikken verf in de schuur, maar één helemaal leeg blik bij het afval.

Wat voor verf geldt geldt voor talloze producten. En er is altijd wel iemand op zoek naar een restant van iets. Door zoveel mogelijk restanten samen te brengen op één platform proberen we een beter gebruik en een beter verbruik van materialen te stimuleren. Zo kom je tot minder productie, en minder afval.