In het kort…

U koopt een pot verf en gebruikt maar de helft. Wat doet u met het restant? In de schuur zetten, of op zolder? Weggooien misschien? Jammer, want die halve pot verf is nog bruikbaar. En misschien kunt u er nog iets voor krijgen ook.

Als iemand bij u in de buurt net een beetje verf in dezelfde kleur tekort komt om een schilderwerkje af te maken en niet weet dat u nog een restje heeft staan kan maar één ding doen: naar de bouwmarkt en een hele pot kopen. En dan staan er uiteindelijk dus twee halflege potten verf in de schuur of op zolder.

Door er voor te zorgen dat allerlei soorten restanten online en lokaal te vinden zijn kunnen mensen restanten verkopen, maar vooral ook vinden. Zo kan die halflege pot verf van u door een ander worden leeggemaakt. In plaats van twee halflege potten verf die uiteindelijk bij het afval belanden komt er uiteindelijk maar één helemaal lege pot verf bij het afval terecht.

Als straks honderdduizenden huishoudens hun restanten online plaatsen en zoeken scheelt dat het milieu op termijn een enorme hoeveelheid afval. In cijfers? Als 100.000 blikken verf worden opgebruikt scheelt dat al 50.000 volle blikken verf bij het afval.

Recyclen is belangrijk, maar minstens net zo belangrijk is een goed en volledig verbruik van allerlei producten. En dat kan beginnen op ressies.nl.